forum posvećen Ubu Forum Index forum posvećen Ubu
ub forum internet zajednica
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Important Notice: We regret to inform you that our free phpBB forum hosting service will be discontinued by the end of June 30, 2024. If you wish to migrate to our paid hosting service, please contact billing@hostonnet.com.
Pravilnik

 
Post new topic   Reply to topic    forum posvećen Ubu Forum Index -> pravilnik
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MarX
админ


Joined: 05 Apr 2006
Posts: 769
Location: Lamele

PostPosted: Mon 08.10.2007. 15:17    Post subject: Pravilnik Reply with quote

Позивамо Вас да активно учествујете у дискусијама и тиме допринесете развоју ове комуне и подизању квалитета дискусија.

Ипак, постоји неколико правила која је неопходно поштовати како би форум био фер, коректан и угодан за све кориснике.


ПРАВИЛНИК УБФОРУМА


Уводна реч

УбФорум (у даљем тексту Форум) је осмишљен и направљен 05.04.2006. године са идејом да свим Убљанима олакша размену информација и искуства и подигне квалитет живота на Убу.

Модератор Форума може постати свако ко је заинтересован за помоћ и сарадњу. Одлука о постављању члана за модератора доноси се у оквиру Форум тима. Рад на Форуму је заснован искључиво на добровољној основи.


Неколико напомена

Упознајте се са Форумом. Пре него што поставите питање, прво погледајте да ли већ постоји таква или слична тема у којој би могли да поставите питање. Користите претрагу!
Такође, молимо чланове Форума да избегавају писање порука које садрже само смајлије и да не пишу по две узастопне поруке већ да обједине све у једну поруку.
Хвала на разумевању.


Правила:

1. У вези тема и порука (генерално)

1.1. На Форуму је забрањено да корисници мењају своје поруке. Уколико сте уочили неку грешку у свом посту обратите се модератору тог подфорума преко личне поруке или електронске поште. Молимо Вас да не остављате поруке на форуму и да не започињете теме где би тражили измену.

1.2. Забрањено је качење порнографског, експлицитног (сцене насиља, тортуре, убиства и сл.) и другог садржаја који би могао да узнемири посетиоце и чланове.

1.3. На Форуму су забрањене политичке расправе осим у подфоруму “све остало”, изузев убских полтичких дешавања која морају бити смештена у подфорум “дешавања на Убу”. Све поруке и теме које у себи садрже политички контекст биће одмах обрисане уколико се налазе у неком подфоруму осим у "све остало" и “дешавања на Убу”.

1.4. На Форуму није дозвољено вређање, почев од псовки, до директног омаложавања било чланова или неког другог лица.
Уколико порука садржи неку псовку, вређање, омаловажавање и сл. и буде преправљена, добићете упозорење или приватну поруку са образложењем зашто је измењена.
Уколико вам није јасно или сматрате да није било потребе за "интервенцијом" обратите се преко електронске поште или приватне поруке модератору задуженом за дати део форума и затражите објашњење. Све теме типа "Зашто ми је обрисана порука?" ће бити аутоматски обрисане, без образложења!
Уколико Вас садржај неке поруке увреди или вам на неки начин засмета пријавите то преко приватне поруке или електронске поште неком од модератора задуженом за тај део форума. Уколико модератор закључи да ваше образложење за уклањање дела или целе поруке има смисла, порука ће бити измењена или уклоњена.

1.5. Најстроже је забрањен било какав вид спама на Форуму – нежељени постови, качење истоветних тема у више подфорума, као и постављање истоветних порука у више различитих тема.

1.6. Комплетну одговорност за садржај објављених текстова на Форуму сносе искључиво њихови аутори, чији је псеудоним јасно означен поред садржаја текста.
Модератори нису одговорни за оно што напишу чланови Форума. Модератори сносе одговорност само за садржај својих порука!
Чланови и модератори Форума не одговарају за речи које у њихово име неко други каже или откуца на другим сајтовима, форумима или чету!


2. У вези потписа и аватара

2.1. У потписима и аватарима не сме бити никаквих политичких парола, симбола и сл. Уколико буде било, потпис/аватар ће бити уклоњен. Осим уклањања потписа/аватара, члан може бити привремено или трајно удаљен са Форума уколико његов аватар садржи било какве личне, националне, верске и друге нетрпељивости и недржавне елементе, као и симболе и друге асоцијације.
Такође се подразумева да није ни мало пожељно отварати налоге због политичке/верске/расистичке промоције неке странке, секте или удружења! Такве поруке и налози ће бити моментално обрисани! Поред наведеног, није дозвољено стављање комерцијалних огласа у потпис.
Слика или слике постављене као аватар или потпис не смеју бити порнографског, експлицитног (сцене насиља, тортуре, убиства и сл.) и другог садржаја који би могао да узнемири чланове и посетиоца.

2.2. Величина аватара (сличице која код сваке поруке стоји испод надимка) не сме бити формата већег од 80x80 пикcела и "тежи" од 30KB. Такође, у потпису није дозвољено стављати слике димензија већих од укупно 350x40 пиксела, односно укупно 60KB "тежине".

2.3. Текстуална сигнатура не сме бити већа од 6 редова нормалног текста односно један ред текста великог формата. У случају кршења неког од ових правила администратор ће уклонити спорни аватар/сигнатуру/слику и о томе обавестити корисника.


3. У вези приватности на Форуму

3.1. Није дозвољно остављање туђих личних информација, као ни слика, нити бројева телефона. Уколико неко жели, односно има потребу за изношењем искључиво својих личних података, може то учинити на сопствену одговорност! Сви остали, туђи лични подаци ће бити уклоњени, у циљу заштите приватности чланова Форума.


4. У вези рекламних тема и порука

4.1. Свака порука чији је циљ реклама некога или нечега, а нема везе са започетом темом ће бити уклоњена или премештена тамо где јој је место.


5. У вези непридржавања горе поменутих правила

5.1. Уколико се неки члан Форума не буде понашао према овом правилнику биће удаљен (банован) са Форума на одређено време или ће му бити обрисан кориснички налог. О томе ће одлуку донети Форум тим.

5.2. Уколико приметите да је нека ставка правилника прекршена слободно контактирајте неког од модератора преко личне поруке или електронске поште.

5.3. Такође, модератори Форума дужни су да поштују све ставке овог правилника. Уколико сматрате да се неко од модератора не придржава горе наведеног, да се понаша насилнички и пристрасно, можете се обратити администратору Форума (MarX)


6. У вези примедби и питања

6.1. Уколико имате било каква питања или примедбе у вези Форума, слободно контактирајте некога од модератора, или поставите питање у подфоруму "Уб форум".
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    forum posvećen Ubu Forum Index -> pravilnik All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group. Hosted by phpBB.BizHat.com

vShare YouTube Clone Script

Free Web Hosting | Free Forum Hosting | Photo Gallery | FreeMarriage.com

Powered by PhpBB.BizHat.com, setup your forum now!
For Support, visit Forums.BizHat.com